Ön itt jár: Kezdőlap > Milyen CPAP készülék típusok vannak?

Milyen CPAP készülék típusok vannak?

 

CPAP alapkészülék

Az alapkészülék (Continuous Positive Airway Pressure-CPAP) biztosít, azaz a Készülék folyamatosan az előre beállított állandó nyomásszintet biztosítja a teljes légzési ciklus alatt. A készülék folyamatos nyomásemelési funkcióval rendelkezik, ami beállítástól függően 5-30 perc alatt lassan emeli fel a nyomást a terápiás szintre, komfortosabbá téve a terápia ébrenlétben töltött szakaszát. A készülék kijelzőjén ikonok segítik a tájékozódást.

Alkalmazási terület: közepes nyomástartományig. A készülék kizárólag szakorvos javaslatára használható.

 

CPAP készülék - kilégzéskönnyítő móddal

A C-flex kilégzéskönnyítő funkcióval ellátott készülék egy folyamatos pozitív légnyomást előállító készülék. C-flex CPAP módban a készülék kilégzéskönnyítő komfort funkciója biztosítja a nyomáscsökkentést a kilégzési fázisban, így megkönnyíti a kilégzést a magasabb terápiás nyomással szemben.

A készülék folyamatos nyomásemelési funkcióval rendelkezik, ami beállítástól függően 5-30 perc alatt lassan emeli fel a nyomást a terápiás szintre, komfortosabbá téve a terápia ébrenlétben töltött szakaszát. A készülék használata rendkívül egyszerű, mindemellett könnyen érthető, mert a kijelzőn ikonok segítik a tájékozódást.

Alkalmazási terület: közepes nyomástartományig. A készülék kizárólag szakorvos javaslatára használható.

 

CPAP automata készülék

Az automata készülék egy folyamatos pozitív légnyomást előállító készülék, mely a beteg légzését folyamatosan figyelve automatikusan állapítja meg a legkisebb szükséges terápiás nyomást a beállított értékhatárok között. Így elsősorban azoknak a betegeknek ajánlott, akik az alvás során testpozíció vagy alvásstádium függvényében változó nyomást igényelnek

A készülék kizárólag szakorvos javaslatára használható.

blog comments powered by Disqus