Ön itt jár: Kezdőlap > Mi történik az egész éjszakás alvásvizsgálat során?

Mi történik az egész éjszakás alvásvizsgálat során?

Az alvási apnoét alvásegészségügyi központban vizgsálják és kezelik. Hogyan történik mindez?

Ha az alvásszakértő orvos egész éjszakás alvásvizsgálatot ír elő Önnek, akkor ez azért történik, hogy igazolja az alvási apnoé diagnózisát, és megállapítsa súlyosságának mértékét.

Este 7-8 órára kap beutalót az alvásegészségügyi központ alvásdiagnosztikai laboratóriumába, ahol elvégzik az alvásvizsgálatot. Az előkészületek 1-2 óra alatt lezajlanak, és következhet az alvás, amely másnap reggel kb. 6 vagy 7 óráig tart.

Az alvást megelőzően számos érzékelőt és vezetéket erősítenek a testére. Ezek segítségével dokumentálják az agy, az izmok, a szem és a szív alvás közbeni elektromos aktivitását, továbbá az Ön légzésmintáit, horkolását, testhelyzetét és véroxigénszintjét, illetve szükség esetén további paramétereket. Az alvásvizsgálat egy ágyas szobákban történik, így az alvásában senk nem zavarja. Úgy aludhat, mint otthon.

Reggel az alvásdiagnosztikai asszisztens bejön a szobába, hogy felébressze Önt és eltávolítsa az érzékelőket a testéről. Ezt követően vagy még délelőtt, vagy más időpontoban kezelőorvosa megbeszéli Önnel az alvásvizsgálat eredményeit, és a további teendőket.
 
Alvásdiagnosztikai vizsgálat
blog comments powered by Disqus