Ön itt jár: Kezdőlap > Hogyan juthatok CPAP terápiához?

Hogyan juthatok CPAP terápiához?

Ha az alvási apnoé tüneteit tapasztalja, forduljon alvásegészségügyi, vagy alvásdiagnosztikai központhoz. Itt elvégzik a szükséges diagnosztikai vizsgálatokat, majd ha megállapítják az alvási apnoé betegséget, terápiás kezelést írnak elő. A terápiát CPAP készülékkel végzik, amely készüléket speciális gyógyászati segédeszköz forgalmazónál vásárolhat meg (www.cpap.hu). Az alvásközpontban segítenek Önnek felvenni a kapcsolatot a megfelelő forgalmazóval.
Az alvásterápiás szaküzletben juthat hozzá a a levegő áramlását létrehozó CPAP készülékhez, a légzőkör rendszerhez és a maszkhoz. Amennyiben a kezelőorvosa a terápia használata közben szükségesnek ítéli meg, fűtött párásítót is előírhat. A szaküzletben vásárolhatja meg továbbá a tartalék szűrőket, az egyéb alkaltrészeket, és a készülék szervizelése is itt történik.
 
A terápia legfontosabb része a maszk, ami az arcához csatlakozik. Győződjön meg róla, hogy a maszk kényelmes! Ma már nagyon sokféle maszk közül válogathat, amelyek különböző anyagból készültek és más formájúak. Fontos, hogy pontosan tisztában legyen a terápiás készülék működtetésének szabályaival. A használati útmutatót alaposan olvasa át! Ha bármilyen problémája adódna, lépjen kapcsolatba azzal az alvásközponttal, ahol a terápiás kezelését végzik, vagy forduljon az alvásterápiás szaküzlet munkatársához!
blog comments powered by Disqus