Ön itt jár: Kezdőlap > Igényelhetek áram-kedvezményt a légsín terápiámhoz?

Igényelhetek áram-kedvezményt a légsín terápiámhoz?

Utánajártunk a rezsicsökkentéssel kapcsolatban 2022. nyarán megjelent hírnek, amely szerint a 295/2022. (VIII. 9.) Korm. rendelet értelmében áramkedvezményre jogosultak az elektromos gyógyászati segédeszközt használók.

A 295/2022. (VIII. 9.) Korm. rendelet értelmében áramkedvezményre jogosultak az elektromos gyógyászati segédeszközt használók. A rendelet részletezi, hogy csak a társadalombiztosítási támogatással rendelt elektromos kerekesszéket, elektromos mopedet használó mozgássérültek, és a hálózati áramról működő oxigén koncentrátort napi rendszerességgel használók igényelhetnek áramkedvezményt a kormányablakban. A CPAP/BiPAP alvásterápiás készülékek nem kerültek bele a támogatotti kategóriába.

A CPAP/BiPAP készülékek fogyasztása lényegesen alacsonyabb a mozgássérültek által használt eszközöknél és az oxigén koncentrátornál, illetve használatuk a nap 24 órájából csak 6-8 órában jellemző. Erről a Mennyit fogyaszt az CPAP/BiPAP alvásterápiás készülékem? írásunkban olvashat részletesebben.

Amennyiben Ön oxigén koncentrátorral kiegészítve használja a CPAP/BiPAP terápiát, úgy jogosult az áramkedvezmény igénylésére, és így az átlagfogyasztás sávhatárához képest az 1697 kWh-val megemelt, kedvezményes sávhatárig használhatja a rezsicsökkentett áramot. Az ezzel kapcsolatos tudnivalókat itt találja: https://www.kormanyhivatal.hu/hu/hirek/aramkedvezmenyre-jogosultak-az-elektromos-gyogyaszati-segedeszkozt-hasznalok

További jó egészséget és pihentető alvást kívánunk!

 

blog comments powered by Disqus